Carnavalsvereniging de Eileuvers
25 jan 2023

René Haverkort Lid van Verdienste

René Haverkort
Commandeur in de Orde van de Zilveren Eileuver & Lid van Verdienste van Carnavalsvereniging De Eileuvers.

René Haverkort kunnen wij het beste omschrijven als de gouden waterdrager van de Eileuvers. Tijdens het carnaval kan elke Hoogheid rekenen op zijn trouwe steun en staat hij de Hoogheid en Adjudanten altijd bij als de rest van de vereniging onder gaat in het feestgedruis. Als derde stille adjudant gaat hij pas naar huis als de Hoogheid en Adjudanten ook weer veilig thuis zijn.

Belangeloos, dienstbaar en vooral heel loyaal aan onze vereniging, dat verdient waardering en een groot compliment. René zal er zelf niet om vragen en hoeft niet op de voorgrond.

In het verleden zeer actief geweest als voorzitter van de commissie wagenbouw, commissie seniorencarnaval en commissie zittingsavond. Tegenwoordig is hij dat van Concour d’Ouwehoer.

Hij is het langstzittende raadslid van de Eileuvers. Inmiddels ook alweer vele jaren in het bestuur als vice President van de Raad. De Eileuver-paal is bij hem in zeer betrouwbare handen en Corona of niet….die paal die staat met carnaval.

Hij heeft het tijdens Corona niet makkelijk gehad door zijn werk in de horeca en ook het verlies van zijn beide ouders, die eveneens zeer trouwe Eileuverleden waren. Zelfs in deze voor hem persoonlijk zwaardere periode bleef hij zich inzetten voor onze vereniging. Is hij nooit te beroerd om een commissie of Eileuverlid te helpen.

Als blijk van waardering voor zijn onvermoeibare inzet, betrokkenheid en loyaliteit aan De Eileuvers en het Carnaval in Sassendonk, heeft het bestuur, na conform het Reglement van Protocol en Discipline advies ingewonnen te hebben bij de Onderscheidingscommissie, besloten heeft René Haverkort te benoemen tot Commandeur in de Orde van de Zilveren Eileuver.

Het bestuur stelt daarop aan de Hofvergadering voor om René Haverkort te benoemen tot Lid van Verdienste van Carnavalsvereniging De Eileuvers.